Algemeen Nieuws

Tatatadaaa!!! Hier is ‘ie dan: de 1e DetaCura-muzieklijst. Voor jou.

Geplaatst op

Om even alles los te laten en te ontspannen. Geniet ervan! Beluister hier de lijst. Vanaf nu ontvang je elke maand zo’n muzieklijst. Samengesteld door DetaCura en mood manager DJ Jean Paul Oome, bekend van 033DJ’s & Soulboat. Jean-Paul draait al meer dan 31 jaar met veel plezier. Vol passie maakt hij met zijn muziek mensen blij op kleinschalige dansfeesten en bruiloften.

Recept van de week

Gegrilde côte de boeuf Met groenten van de bbq En saus van bleu de Wolvega

Geplaatst op

Restaurant Zuiver – Robert Buurma INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN 1 c.te de boeuf 40 ml zonnebloemolie zout 1 hele paprika 1 courgette 8 bospeen VOOR DE SAUS 300 ml kookroom 100 ml groentebouillon 100 g bleu de Wolvega 4 eetl. ma.zena OOK NODIG steelpan oven BBQ grillpan kernthermometer aluminiumfolie Stap 1 Haal het vlees 1 uur voor de bereiding uit de koelkast. Stap 2 Maak de groenten schoon en snijd ze in gelijkmatige brede repen, blancheer ze kort in kokend

lees meer

Recept van de week

Quiche van prei en emmentaler Met compote van gerookt Spek en prei

Geplaatst op

Restaurant Zuiver – Robert Buurma In een klassieke quiche wordt geen kaas verwerkt, kies voor wat jij het lekkerst vindt. INGREDIËNTEN VOOR EEN VORM VAN 24 CM DOORSNEE: 350 g hartig korstdeeg (vers of uit de koeling), of eventueel bladerdeeg 150 g emmentaler of gruy.re, versgeraspt (naar keuze) 180 g noten (naar keuze), grof gehakt 250 g lichtgezouten buikspek, in dunne plakken 4 eieren 300 ml cr.me fra.che peper COMPOTE VAN GEROOKT SPEK EN PREI: 800 gram prei 100 gram

lees meer

Algemeen Nieuws

Muzikaal cadeautje van DetaCura voor jou!

Geplaatst op

Van ons voor jou op deze, bijzondere, oudjaarsavond: een prachtige, swingende muzieklijst van DJ Jean Paul. Waar je ook bent vanavond, in de nachtdienst of thuis, deze lijst brengt je beslist in een feestelijke stemming. Deze speciale DetaCura-muzieklijst is samengesteld door mood manager DJ Jean Paul Oome, bekend van 033DJ’s & Soulboat. Jean-Paul draait al meer dan 31 jaar met veel plezier. Vol passie maakt hij mensen blij met zijn muziek op bruiloften en kleinschalige dansfeesten. Maar dit muzikale feestje

lees meer

Recept van de week

Venkelsalade met mandarijn, Feta en gerookte forel Met een dragonvinaigrette

Geplaatst op

Restaurant Zuiver – Robert Buurma INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN: VOOR DE SALADE: 500 g grof zeezout 4 hele forelfilets 1 venkelknol 2 mandarijnen VOOR DE VINAIGRETTE 4 eetl. cider- of natuurazijn de blaadjes van 2 takjes dragon 2 eetl. grove mosterd 8 eetl. olijfolie peper en zout OOK NODIG: rookkast rookgenerator snijmachine of mandoline snijplank Stap 1 Maak/een pekelvloeistof van het zeezout met wat koud water. Leg de forelfilets circa 2 uur in de pekel, haal ze eruit en laat

lees meer

Algemeen Nieuws

Tips om beter te slapen en slapeloosheid te verminderen

Geplaatst op

Slaap maakt voor ieder mens een groot deel uit van het dagelijks leven. Een goede nachtrust voorkomt een lichaam om overspannen te worden en helpt burn out symptomen te verminderen. Veel verzorgende, helpende, verpleegkundige, studenten die een bbl opleiding volgen of andere werkers die in onregelmatige diensten werken, worstelen met slaapproblemen. Als een persoon te lang en te veel dagen spendeert zonder genoeg slaap, kan hij/zij uiteindelijk overspannen raken. Slaapproblemen behoren ook tot een van de burn out symptomen. Als

lees meer

Recept van de week

Robert Buurma van Restaurant Zuiver op Vlieland

Geplaatst op

Dit is chef-kok Robert Buurma van Restaurant Zuiver op Vlieland. De komende weken deelt hij met alle DetaCura-volgers zijn recept van de week. En daar zijn we best een beetje trots op. Robert zwaait sinds mei 2015 de scepter over de Zuiverkeuken op het prachtige Waddeneiland. Passievol zet hij elke dag opnieuw met verse ingrediënten een menu in elkaar. Dus blijf ons volgen! | Facebook #zuiver-vlieland # weekrecept # DetaCura #verzorgendeIG #verpleegkundige # helpende #vlieland #verpleging #zorgcommunity # ondernemenindezorg #wijmakenzorgenleuker

Recept van de week

Linguine met fenegriek, walnoten en lavas

Geplaatst op

Restaurant Zuiver – Robert Buurma INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN: 50 g walnoten 100 g fenegriekkaas 15 g lavas 15 g pijnboompitten 50 ml olie 2 g fleur de sel 500 g linguine OOK NODIG: bakplaat oven rasp vijzel kookpan Stap 1 Verhit de oven tot 180 °C. Strooi de walnoten op een bakplaat en laat ze in de oven in 10 minuten lichtbruin roosteren. Schud de bakplaat af en toe zodat ze gelijkmatig kleuren. Haal de bakplaat uit de oven

lees meer

Recept van de week

Schuim van verse geitenkaas, Gedroogd fruit, Gepofte Wilde rijst en Gerookte Amandelen

Geplaatst op

Restaurant Zuiver – Robert Buurma INGREDIËNTEN: 500 g jonge, verse geitenkaas 200 ml melk 80 g amandelen olie om te frituren 50 g wilde rijst 30 g gedroogd fruit naar eigen keuze OOK NODIG keukenmachine slagroomkidde patronen voor de kidde rookbak eikenhoutmot frituurpan of een diepe pan draadmandje Stap 1 Maak eerst het schuim van geitenkaas. Draai de kaas met de melk in een keukenmachine helemaal glad en vul de slagroomkidde met deze cr.me. Schuif 2 gaspatronen in de kidde

lees meer

Recept van de week

Vegetarisch gerecht met couscous geroosterde groente en geitenkaas – Restaurant Versaen

Geplaatst op

Couscous salade met geroosterde groente en een vinaigrette van Marokkaanse specerijen. 2 personen: Ingrediënten: Parelcouscous 150 gram Munt 2 takjes Peterselie 2 takjes Rozijnen 30 gram Pompoen 1 Wortel 1 grote Tijm 2 takjes Ras El Hanout 10 gram Azijn 10 gram Olijfolie 30 gram Peper Zout Geitenkaas 100 gram Olijven 10 stuks Bereidingswijzen: couscoussalade: Zet een pan met water op met wat zout. Als het water kookt doe de couscous erin. Laat de couscous +/- 8 minuten koken. Snijd

lees meer