Recept van de week

Soep van butternut-pompoen met gember, citroengras, peper en kokos

Geplaatst op

Gilbert von Berg — Château Neercanne Ingrediënten (voor 4 personen): 500 gr. geschoonde butternut-pompoen, in grove stukken gesneden 25 gr. gember, zonder schil, fijngesneden 1 sjalot, in ringetjes gesneden ½ rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden 2 st. stengels citroengras, gekneusd 2 teentjes knoflook, geplet 3 st. djoeroekblad 1 blik van 400 gr. kokosmelk 500 gr. kippenbouillon 1 limoen paar druppels Thaise vissaus paar druppels sojasaus Bereidingswijze: Verhit een goede scheut olijfolie in een ruime soeppan en voeg de pompoen, gember,

lees meer

Algemeen Nieuws

Broodje Hertenrug carpaccio met wortel en kruiden

Geplaatst op

Souschef Dennis Wolf werkend in de bedrijfscatering is als velen getroffen door de corona crisis in de horeca. Hij is op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft passie voor het vak en daarom presenteert hij zijn recept van het broodje waar hij de 2e plaats mee behaalde op de Horecava! Benodigdheden: 4 Panesco Barra gallega media Zakje rucola (250 gram) Verse kruiden( peterselie, dille, kervel, bieslook, koriander) Hertenrugfilet ongeveer 300 gram Wortel ( 1 grote peen) Witte port Suiker

lees meer

Recept van de week

Mesclun salade met rundergehakt en rode biet – Restaurant Katseveer

Geplaatst op
Rest. Katseveer

“Het grappige is, dat ik, Jessica, vrouw van de chef, dus thuis altijd kook. Dus hierbij een van de gerechten waar de chef graag nog een keertje van opschept. Een gerecht waar iedereen dol op is en in een handomdraai gemaakt:” Voor 2 personen 150 gr.                 Mesclun salade 300 gr.                 Rundergehakt 350 gr.                 Rode biet gesneden 1                           ui 100 gr.                 Mini geitenkaas bolletjes ( maar naturel geitenkaas zelf in stukjes doen kan ook) Peper Zout Italiaanse kruiden Honing Olijfolie

lees meer

ZZP

De voordelen van zzp’en via een bureau

Geplaatst op

Dat je kunt terugvallen op anderen, vindt zzp’er Saskia Koetsier (39) een van de voordelen van werken via een bureau. Ze werkt in de zorg als verzorgende IG via DetaCura. Over zzp’en via een bureau ‘Je hebt altijd mensen die achter je staan, dat geeft zekerheid. Als er bijvoorbeeld iets niet klopt met de uitbetaling, dan gaan zij er voor je achteraan. Dat is bij DetaCura altijd netjes geregeld. En je kunt ruilen met andere zzp’ers als je onverwachts een

lees meer

Uitzendkracht

Hier hoor ik thuis

Geplaatst op

Paul Portegijs (56) is verzorgende IG, hij werkt sinds anderhalf jaar via DetaCura. Het laatste jaar is hij ook werkbegeleider, hij coacht leerling-verzorgenden op de werkvloer en werkt ondertussen mee. Over ouderen met dementie ‘Hier hoor ik thuis. Deze ouderen kennen geen schone schijn meer. Als het verstand ophoudt, blijft de emotie over. De contacten zijn puur en dat trekt me aan. Je moet bij elke oudere de juiste sleutel vinden. Als ik m’n Amsterdamse accent en die liedjes inzet,

lees meer

Recept van de week

Recept van de week: restaurant Soigne, Bussum

Geplaatst op

DetaCura komt samen met een aantal Nederlandse top restaurants in actie voor zorgpersoneel. Het zorgpersoneel in ons land heeft het flink voor de kiezen vanwege Covid-19. Wij willen hardwerkende verzorgenden en verpleegkundigen daarom verwennen en het leven een beetje makkelijker voor ze maken. Met als gedachte: Zij zorgen voor de patiënten, wij zorgen voor hen! Deze week Restaurant Soigne, www.restaurantsoigne.nl  Vier gangen menu van Salade met Gamba’s – Kwartel Voorgerecht: Salade van gamba’s en vandouvan, ossenworst, avocadocrème, zoetzure komkommer en

lees meer

Werkgevers

Verantwoordelijkheid leren nemen

Geplaatst op

Eigen verantwoordelijkheid vindt praktijkbegeleider Karin van der Zwan een belangrijke indicator van de professionele beroepshouding. Ze begeleidt 10 verzorgenden IG in opleiding tijdens een leerwerktraject. ‘Ik breng een denkproces op gang.’ DetaCura schoolt deze 10 volwassenen op de werkvloer om tot verzorgende IG voor flexpool Zorgtalent. De begeleiding van de leerlingen verzorgt DetaCura zelf, de zorginstellingen houden daardoor voldoende handen aan het bed. Leerproces Met onder meer 18 praktijkopdrachten tonen de leerlingen aan dat ze over de vereiste verpleegkundige competenties

lees meer

Werkgevers

Nieuw zorgpersoneel werven zonder zorgen

Geplaatst op

Hoe leid je 10 verzorgenden IG op in de praktijk, zonder je eigen, drukbezette, zorgmedewerkers daarmee te belasten? Richard den Haring, manager van Zorgtalent, vond het antwoord op deze vraag via DetaCura. Zorgtalent is de flexpool van de Leidse zorgaanbieder ActiVite. DetaCura werft en leidt 10 verzorgenden IG (niveau 3) op voor Zorgtalent en levert daarmee ‘eigen kweek, zonder zorgen.’ ‘DetaCura had direct een volledig werving- en opleidingstraject klaarstaan waarmee wij onze eigen organisatie kunnen ontzien. Ze leveren namelijk zelf

lees meer

ZZP

Omscholen naar verzorgende IG

Geplaatst op

Nita Zitvast-Ramlal (45) laat zichzelf omscholen tot verzorgende IG. Via het leerwerktraject van DetaCura hoopt ze in twee jaar haar diploma te behalen. ‘Ze zien hier mijn kwaliteiten, niet mijn leeftijd.’ Over omscholen ‘Na twee jaar lang bijna nul reacties op sollicitaties omdat ik ‘overgekwalificeerd’ ben, besloot ik dat het anders moet. In m’n familie heb ik te maken met schizofrenie en dementie, ik merkte dat ik daarbij veel geduld heb. Toen ik een Facebookadvertentie zag van DetaCura, viel het

lees meer