Recept van de week

Vegetarisch gerecht met couscous geroosterde groente en geitenkaas – Restaurant Versaen

Couscous salade met geroosterde groente en een vinaigrette van Marokkaanse specerijen.

2 personen:

Ingrediënten:

  • Parelcouscous 150 gram
  • Munt 2 takjes
  • Peterselie 2 takjes
  • Rozijnen 30 gram
  • Pompoen 1
  • Wortel 1 grote
  • Tijm 2 takjes
  • Ras El Hanout 10 gram
  • Azijn 10 gram
  • Olijfolie 30 gram
  • Peper
  • Zout
  • Geitenkaas 100 gram
  • Olijven 10 stuks

Bereidingswijzen:
couscoussalade:

  • Zet een pan met water op met wat zout.
  • Als het water kookt doe de couscous erin.
  • Laat de couscous +/- 8 minuten koken.
  • Snijd ondertussen de munt en de peterselie fijn.
  • Giet de couscous af en spoel hem af met koud water.
  • Als de couscous is afgespoeld doe je er wat olijfolie, peper en zout bij naar smaak.
  • Meng de couscous, rozijnen, munt en peterselie tot een mooie salade.

Geroosterde groenten:

  • Schil de pompoen en de wortel.
  • Snijd ze daarna in blokjes van 1 á 2 centimeter.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet een bakpan op het vuur.
  • Doe wat olie in de pan en bak de groenten totdat ze mooi bruin zijn.
  • Rits de tijm.
  • Doe de groenten en de tijm in een ovenschaal.
  • Breng de groenten op smaak met peper en zout.
  • Doe de groenten 10 minuten in de oven. Roer de groenten na 5 minuten even door.

Vinaigrette van Ras El Hanout:

  • Zet een kookpannetje samen met olijfolie en de Ras El Hanout op.
  • Verwarm deze kort.
  • Als de massa is afgekoeld doe je de azijn erbij.

Opmaak:

  • Brokkel de geitenkaas in gewenste stukjes.
  • Doe de warme groenten over de couscoussalade.
  • Voeg de geitenkaas en olijven toe.
  • Giet de vinaigrette naar gewenste hoeveelheid over de salade heen.
  • De couscoussalade is klaar!
  • Geniet van u gezonde maaltijd!

Met dank aan restaurant Versaen https://www.restaurantversaen.nl/

Eet Smakelijk!